7 tips voor een stressloze start van de vakantie

Source: http://reismicrobe.com/vliegvakantie-met-kinderen/

   Plan een vlucht rond bedtijd - Een slapend kind is veel gemakkelijker, het maakt de vliegreis comfortabel voor iedereen. Neem bij voorkeur een directe vlucht, want rennen door een onbekende luchthaven om een aansluitende vlucht te halen kan de pret bederven.

   Houd kinderen bezig, met een speurtocht bijvoorbeeld - Geef hen opdrachten zoals ‘fotografeer tien rode voorwerpen’ of laat hen snel iemand zoeken met ‘een roze trui’.

   Ga mee in het ritme dat aangegeven wordt door het cabinepersoneel - Laat de kinderen dus slapen of rusten als de lichten in het vliegtuig uitgaan.

   Laat kleine kinderen op een kussen zitten, zo kunnen ze door het raampje kijken - Oudere kinderen kunnen een kussen of een deken gebruiken om beter te slapen.

   Pak klein speelgoed in dat je na elk half uur kan schenken als beloning voor goed gedrag - Het kan ook oud speelgoed zijn dat je kind aangenaam verrast.

   Met een baby of een peuter vliegen? Maak gebruik van de Baby Care Lounge, een plek met bedjes, een keukentje met magnetron, verschoonkussens en rustbanken voor de ouders.

   Schiphol heeft een Airport Library en dat is leuk voor grote kinderen - Naast de vertrouwde papieren boeken zijn er ook touchscreens met beeldverhalen. De meubels zijn gemaakt van boeken. Zo maak je de start van een vliegvakantie met kinderen toch nét iets meer ontspannen.


Powered by Checklist.com